Vedrana Rudan o roditeljstvu: Nisu svi očevi loši i nisu sve majke svetice

Nisu svi očevi loši kao što ni sve mame nisu svetice. I majčice znaju biti osvetoljubive zlice koje jedva čekaju da im dijete, posluži kao oružje protiv bivše ljubavi, kaže Vedrana Rudan u blogu o roditeljima.Nije istina, jednostavno nije istina da su majke u životu djeteta bitnije. Nije istina. Ima groznih majki, ima odvratnih očeva, takvi djetetu ne trebaju, takvima bi dijete trebalo oduzeti. Međutim, ako su otac i majka normalni ljudi, onda bi dijete nakon rastave moralo jednako biti i očevo i majčino.

Bez diskusije i analize. Sve dok sudovi ne budu ”nemilosrdno” krenuli djecu ”dodjeljivati” i ocu i majci mira biti neće. Govorim o slučajevima kad očevi i majke žele djecu. Nema opravdanja, ali baš nikakvog, da se djeca kod rastava automatski dodjeljuju majkama jer su djeca izašla iz utroba njihovih.

 

Netko im je prije izlaska ploda utroba njihovih iz utroba njihovih to dijete u utrobu uvalio. Žene, majke koje se tako strastveno i tako histerično, često osvetoljubivo i zločesto, bore za ”svoje dijete” ne žele se pomiriti sa jedinom istinom, dijete nije samo njihovo.
Davno je jedna ogorčena majka, ludo zaljubljena u svog odbjeglog muža, zvala se Agatha Christie, rekla svojoj kćerkici: ”Tata nas više ne voli.” Mala joj je odgovorila antologijskom rečenicom, pročitala sam je u Agathinoj autobiografiji : ”Mama, tata tebe više ne voli.”

 

Nekad tate više ne vole mame, često mame prestanu voljeti tate, kakve veze djeca imaju s tim? Ona bi morala imati i tatu i mamu iako je tata u jednoj priči onaj koji nije ”rodio”, u drugoj je mama koja je tatu ”napustila”. Statistike su neumoljive. Jako malo očeva brine o svom djetetu.
Da se promijeni sudska praksa, da se službeno ukine titula Majka, sve bi bilo jednostavnije. Kad bi očevi koji jedva čekaju da se riješe djeteta znali da ga se neće moći riješiti možda bi ga s vremenom i zavoljeli.

Djeca su, dok su mala i bespomoćna, u pravilu neodoljiva. Ljubavlju se mogu pretvoriti u neodoljive ljude, nemarom u zlikovce. Nekako sam nesuvisla, a samo želim reći, djetetu trebaju i otac i majka. Ma što dvoje ratnika mislilo o tome.

Izvor: www.pult24.info

Leave a Reply

Your email address will not be published.