Različitosti se možda privlače, ali sličnosti nas spajaju – 3 najbitnije stvari u ljubavnim vezama

Da biste bili u srećnoj i zdravoj vezi nije dovoljno da se samo volite, bitno je i da se mijenjate i prilagođavate.

Nije dovoljno samo voljeti osobu, ni fizička bliskost nije dovoljna. Da biste izgradili dugoročnu, snažnu i uspješnu vezu morate biti emocionalno povezani s osobom sa kojom ste u vezi. Parovi koji imaju jaku emocionalnu vezu imaju dosta sličnosti.

Mnogi kažu da se različitosti privlače, ali koliko je to zapravo tačno? Kako mislite da osjećajna žena može biti srećna pored muškarca koji nikada ne ispoljava svoja osjećanja? Teško da može. Veoma je važno da partneri imaju sličnosti koje će ih povezivati na dubljem nivou.

 

Dakle, počeli ste graditi odnos s muškarcem, šta je najbitnije u tome? Samo ljubav? Naravno da ne. Potrebno je da izgradite i sljedeće stvari: 1. Dobro poznanstvo. Čak i ako je vaš partner zatvoren i ne voli voditi duboke razgovore, veoma je važno da ga navedete da se otvori.
Dobro poznavanje partnera je veoma važna stvar za stabilnu vezu. 2. Pokazivanje ranjivosti. Ovo je nešto što spaja partnere na drugom nivou. Kada otvorimo svoje srce i pokažemo svoje slabosti tada naš partner ima bolji uvid u to kakva smo osoba.

 

Pored toga, spoznavši naše rane, partner će imati više volje da nas zaštiti i usreći. 3. Sigurno utočište. Ako razvijete odnos pun netrepeljivosti i neslaganja tada vaša veza postaje toksična i niko se u njoj neće htjeti dugo zadržavati niti će biti srećan.
Možda će vas lijepe uspomene držati zajedno neko vrijeme, ali niko neće vječno trpiti nešto što mu ne odgovara. Izgradite svoju ljubav na smijehu, poljupcima, nježnim riječima, zagrljajima… To je sigurno utočište za svakog od nas.
Izvor: www.infpult.info

Leave a Reply

Your email address will not be published.