Psihologija odnosa: Muškarac se ne zaljubljuje samo u ženu – Već i u osjećaj koji mu pruža

Vjerovatno ste bili u vezi sa muškarcem koji je učinio sve da vas iznenadi: organizovao spojeve, kupovao poklone, priredjivao iznenadjenja. A onda je odjednom prestao.

Čim se muškarac prestao truditi oko vas, vjerovatno vam se činilo da ste izgubili veliki dio sebe. Muškarci, takođe, često se osjećaju isto. Kako veza postaje ugodnija, sve više se tu ukopava rutina i strast se iscrpljuje. Međutim, strast nije samo fizička.
Postoji i ono što bi se moglo nazvati „emocionalna privlačnost“. Emocionalna privlačnost je ono što muškarca čini otvorenim, zbog čega dijeli svoja osjećanja i povezuje se sa ženom na dubljem nivou nego što to obično dozvoljava bilo kome u njegovom životu.
To je ono što muškarca povezuje sa jednom ženom na duge staze. Kad muškarac kaže da više ne osjeća da je zaljubljen, to obično znači da se ne osjeća fizički i emocionalno privlačno. Ako čovjek sam zatraži ili napravi distancu, povuče se, a vi želite da ga privučete sebi, to ne vodi ničemu dobrom.
Jer ljudi obično bježe od onoga što trči za njima. Nije potrebno forsirati intimnost, inače će muškarac željeti da pobjegne od nje. Umjesto toga, da biste stvorili emotivnu privlačnost, trebate:1. Dajte mu potreban prostor i dajte sebi vremena.
Usmjerite energiju i pažnju koju ste potrošili na održavanje odnosa u svom životu: na prijatelje, hobije, ono što vas čini srećnim. Tada ćete se osjećati pod kontrolom situacije, jer vaše emocije neće prevladati nad vama. I čovjek će se naučiti nositi sa svojim sumnjama i strahovima kada mu date prostora za ovo.
2. Dodajte novost i nepredvidljivost. Predložite nešto novo i zanimljivo za vaše sastanke. Možda samo provodite previše vremena zajedno i treba da se razdvojite. Ako ste u početku osjećali ovu međusobnu povezanost, onda nema potrebe da se plašite rutine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.