Pravila mudrih žena: O nekim stvarima se ne priča sa muškarcem – Čuvajte tajne svojih prijateljica

Bez obzira koliko ste otvoreni u razgovoru sa svojim partnerom, o nekim stvarima je bolje da ne pričate.

Postoje teme za razgovor koje su isključivo za prijateljice i o njima ne biste trebali pričati sa svojim muškarcem. Ovo su neke od tih tema. O drugim muškarcima: Vjerovali ili ne, i muškarci imaju komplekse, mada oni ih vješto skrivaju.

Ne prija im kada njihove dame komentarišu druge muškarce ni u kakvom smislu, pa je takve teme sa njima bolje preskočiti. O bivšim muškarcima: Sve ono što smo naveli u prvom primjeru, ovdje još naglašavamo – O bivšima bolje ni riječi.

 

Osim ako vas muškarac ispituje o bivšim vezama onda mu objasnite kakve su bile ili kakve su se okončale, ali ne unosite mnogo emocija dok ih opisujete. Ako prve započnete temu o nekom svom bivšem muškarcu, vaš trenutni partner bi mogao steći utisak da još mislite na njega.
Raspoređivanje dužnosti: Muškarci su generalno takvi da ne vole da im se nešto naređuje. Oni ne vole da njihova žena odlučuje po pitanju svega, da ona postavlja pravila u vezi, da ona govori šta se smije a šta ne smije učiniti. Postoje izuzeci, ali u većini slučajeva to ne vole.

 

Ako već želite podijeliti obaveze, važno je da pitate muškarca šta on smatra da treba i kako treba. Tako mu dajete do znanja da uvažavate njegovo mišljenje. Ružne riječi o njegovoj porodici. Ma koliko ne voljeli njegovu porodicu, o tome ipak ne biste trebali razgovarati sa njim.
Čak i ako on nije u dobrim odnosima sa njima, ne dolijevajte ulje na vatru. “Tvoja majka je bezobrazna”, “Tvoj otac je arogantan”, “Tvoji rođaci su sebični”. Imate pravo dati do znanja da se ne želite družiti sa nekim članovima njegove porodice, ali ružne riječi ipak zadržite za sebe – zarad očuvanja blagostanja u vašoj vezi.

Problemi vaših prijateljica: Žene često žele podijeliti sve iz svog života sa svojim muškarcima, ali njih pola tih stvari ne zanima. Na primjer, dođete kući i želite mu prepričati kako je vašu prijateljicu izigrao radni kolega na poslu. Ako ga budete smarali sa pričama koje ga ne interesuju, doći ćete u to stanje kada generalno neće biti zainteresovan za vaše priče.

Izvor: www.pult24.info

Leave a Reply

Your email address will not be published.