OVO SU glavni razlozi zašto ŽENA VARA: Zbog ovog će svaka da počini preljubu…

Žene se od djetinjstva uče da: da budu „dobre djevojčice“, „da se ponašaju kao dama“ i „da se smiju glasno i budu strpljive“.

Ipak, kad se žena nađe u ovih 8 situacija veoma je vjerovatno da će pribjeći preljubi. Ali ženama u 21. vijeku je sada dozvoljeno da budu oštre, kažu NE, govore svoje mišljenje, postanu izvršne direktorke i uživaju u fizičkoj intimnosti.

Žene su postale asertivnije, donose odluke i djeluju u skladu sa svojim potrebama, željama i težnjama. Pregovaraju, sklapaju poslove, otvaraju sopstvene poslove i često je teško pratiti ih. Nekim muškarcima se ova činjenica dopada, dok se drugi osjećaju zastrašenim. Bez sumnje, ova promjena je imala veliki uticaj na odnos muškaraca i žena, posebno na ponašanje žena.

Međutim, i dalje je činjenica da žene varaju ređe u odnosu na muškarce. Ali, kada žena vara, to obično čini zbog emocionalne bliskosti, dok muškarac to radi radi fizičkog zadovoljstva. Donosimo vam osam razloga zašto će žena prevariti muškarca:

Nedostatak pažnje i intimnosti: Koliko možeš da pretrpiš bez ljubavi i pažnje prije nego što počneš da gledaš okolo? Neki će odustati za nekoliko dana, drugi mogu patiti i izdržati godinama. Međutim, od ovoga nema bjekstva: ženama je potrebna nježnost, fizička bliskost, kao i emocionalna pažnja i briga.

Ako to ne dobijete od muža ili dečka, samo je pitanje vremena kada ćete svoj pogled usmjeriti na nekog drugog. Na primjer, brižan prijatelj, pažljiv momak koji će zadovoljiti vaše emocionalne potrebe.

I ne morate čak ni da idete daleko; ljubavnika možete pronaći i na poslu i u teretani. Žene kojima se posvećuje malo pažnje, ne daju komplimenti, ne saosjećaju, obično imaju emocionalne romanse.

To ne znači da će veza biti platonska. Fizička intimnost će se dogoditi prije ili kasnije, ali ženama su na prvom mjestu pažnja i empatija, koje nisu prisutne u njihovom odnosu sa mužem ili partnerom.

Nezadovoljstvo fizičkom intimnošću: Žene moraju da se osjećaju dobrodošlo i da uživaju u fizičkoj intimnosti. Ako žena ima loš ljubavni odnos, ako se to dešava par puta godišnje, ako je intimnost lišena emocionalne komponente ili se dešava u stilu „bam-bam-hvala-doviđenja”.

Na kraju će možda izgubiti interesovanje za vezu i potražite dobru intimu na drugom mjestu! Nezadovoljstvo u tom pogledu prije ili kasnije dovodi do ideje da je fizičko i emocionalno zadovoljstvo prilično lako postići sa drugom osobom.

Osveta: Kada vas je neko prevario, mnogo boli i veoma je teško oprostiti. Oni koji su doživjeli izdaju partnera iz prve ruke znaju koliko je to strašno. Zemlja vam izmiče ispod nogu, svijet se raspada.

Osjećate se prevareno, uvređeno, ljuto, tužno, izgubljeno, poniženo. Povređuje samopoštovanje, bukvalno ubija. Onog trenutka kada saznate za izdaju vašeg partnera, počnete da se tresete, pokrijete znojem, u stomaku vam se nešto sklupča, a mučnina dođe u grlo.

Vaše tijelo, vaš um, vaše srce i duša su zgaženi. Naravno, sve ovo ne prolazi bez ostavljanja traga: raspoloženje, ponašanje, promjena stava. Da ne spominjemo činjenicu da je vjerovati izdajniku vrlo teško.

Kada su žene nevjerne, neke od njih misle da će se, ako se osvete, bol povući. Žele da učine da njihov partner osjeti kroz šta su prošli. I tada počinju romanse sa strane. Žena naplaćuje izdaju. Teška istina je da varanje ne rješava problem. Komunikacija, samopouzdanje, strast i romantika u vašem odnosu sa partnerom mnogo su bolje rješenje.

Promjena izgleda: Nakon povećanja grudi, implantacije zadnjice ili dramatičnog gubitka težine, samopouzdanje žene značajno raste. Naravno, muška pažnja dodatno je iskušenje. Potrebna je ogromna količina samokontrole da žena odbije ponudu koju je „nemoguće odbiti“.

Kada shvatite da vas drugi momci žele, može ćete biti euforične. To se dešava, i morate da zapamtite to. Međutim, budite oprezni, postupajte mudro i napravite listu prednosti i nedostataka varanja; šta dobijate, a šta gubite.

Finansijska nezavisnost: Kada ste finansijski zavisni od muža ili dečka, ne prepirate se previše, a pomisao na prekid veze djeluje zastrašujuće. Strah od usamljenosti i finansijske nestabilnosti je ono što vas sputava.

Sada kada žene zarađuju svoj novac, uživaju u svom poslu i rade ga dobro, nema smisla da ostane u nesretnoj vezi. Ovaj osjećaj moći i nezavisnosti može se uporediti sa crvenim tepihom koji je za vas postavljen. I ovo je iskušenje: Zašto ne prošetati njime?

Nisko samopoštovanje: Kada niste sigurni u sebe, tražite potvrdu i odobrenje od drugih. To može biti u obliku fizičke, emocionalne ili intelektualne komunikacije sa strane.

Kada ne volite i ne cijenite sebe, možete to projektovati na osobu s kojom imate odnos i vjerovati da ni ona ne voli ili ne cijene vas. Činjenica je da vam je teško povjerovati i prihvatiti njihovu bezuslovnu ljubav.

I dalje vam savjetujemo da poradite na svom samopoštovanju: čitajte posebnu literaturu ili se obratite psihologu. Vjerujte mi, varanje ne samo da neće rešiti vaše probleme, već će, naprotiv, samo pogoršati.

Osjećaj da ste potcijenjeni: Kada je žena u vezi, voli da udovolji svom muškarcu. Priprema romantične večere, kupovina intimnog veša, ljubavne riječi i ljubavni dodir samo su neki od načina na koje možete izraziti svoju ljubav i zahvalnost svom partneru.

Ali šta se dešava kada ne čujete „Hvala, dušo“ i „Volim te“? Dolaze praznici i rođendani, a vaš muškarac zaboravlja na njih ili daje nešto, kupljeno u žurbi na putu sa posla. Nećete ni čuti dobru riječ!

Svako od nas ima granicu strpljenja, a kada se to postigne, možete zaključiti da vam je dosta. A to znači da ćete početi da se ponašate prema čovjeku na isti način na koji on postupa prema vama. Objasnite svom partneru da vas može izgubiti ako sve dobro uzme zdravo za gotovo.

Dosada: Više ne nosi kolonjsku vodu koja vam se toliko dopala, odjeća mu je zgužvana, umrljana ili kupljena tokom studentskih godina. Kad se čovjek vrati kući sa posla (pod uslovom da ima posao), onda se od njega može čuti samo: “Šta ima za večeru?”

Kad vikend prođe, kaže da je umoran i da samo želi da se opusti kod kuće ili da izađe sa prijateljima na pivo i gleda fudbal. I tako, iz mejseca u mjesec, iz godine u godinu.

Rutina ubija strast, ubija odnose i ljubav. Zajedno ste i razdvojeni u isto vrijeme. Nemate o čemu da pričate. Ne pitate jedni druge ni o čemu i ne delite ništa. Osjećate se emocionalno odvojeni od partnera.

A onda dolazi ovaj dan: počinjete ozbiljno razmišljati da bi se udvaranje radnog kolege moglo prihvatiti, ili čak početi maštati o ljubavnoj vezi sa strane. Bukvalno osjećate slast ljubljenja drugog. Ovo je nešto što niste imali godinama.

Postoji mnogo načina za oživljavanje odnosa. Dosada je nešto što se može prevazići: malo truda i vaša veza se može spasiti. Glavna stvar je želja oba partnera.

Izvor: still, prenosi prva.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.