Naučite cijeniti onoga ko ne može živjeti bez vas – I ne jurite za onim ko je bez vas srećan

Kao što je Gabriel Marquez rekao, okruženi smo fantastičnim stvarima, a pisci nam uporno govore o nevažnim, svakodnevnim događajima. Donosimo vam neke njegove najljepše izreke.

Ako upoznate svoju istinsku ljubav, ona neće otići nigdje od vas – ni za sedmicu, ni za mjesec, ni za godinu dana. U porodičnom životu mnogo je lakše izbjeći katastrofe nego dosadne sitnice. Starost nije koliko imate godina, već kako se osjećate iznutra.
Ako je žena u nešto upletena, znam da će sve biti u redu. Jasno mi je da žene vladaju svijetom. Možete je voljeti za stolom kao i u krevetu. Život nisu dani koji su prošli, već oni koji se pamte. Morate slušati glas djeteta koje ste nekada bili, glas koji postoji negdje duboko u vama.

 

Ako slušamo dijete u sebi, našim će se očima vratiti sjaj. Ako ne izgubimo vezu s ovim djetetom, veza sa životom neće se prekinuti. Ne trudi se toliko, najbolje se stvari dogode neočekivano. Prosperitetna starost je sposobnost da se pomirite sa svojom usamljenošću.
Naučite cijeniti onoga ko ne može živjeti bez vas i ne jurite za onim koji je sretan bez vas. Sreća do koje se lako može doći ne može dugo trajati. Možda Bog želi da upoznamo pogrešne ljude prije nego što upoznamo tu jednu osobu. Tako da ćemo, kad se to dogodi, biti zahvalni.

 

Glavna stvar u životu društva je da se možete nositi sa strahom, glavna stvar u životu supružnika je da se možete nositi sa dosadom. Jedini način da nastavite s tim je da ne dopustite da vas sjećanja muče. Nemoguće je voljeti, a onda ništa ne osjećati. Ili ste tada lagali, ili lažete sada. Ne dopustite sebi da umrete, a da ne doživite ovo čudo – spavanje s onim koga volite.

Izvor: www.pult24.info

Leave a Reply

Your email address will not be published.