Najteže je gledati kako odlazi onaj koga najviše volite – Kako prihvatiti da vas muškarac više ne treba

Ne tražite razloge u propaloj ljubavi. Ne tražite od muškarca da vam objasni zašto vas ne voli ili ne želi.

Ne pokušavajte objasniti muškarcu zašto bi vas trebao voljeti ako on to ne želi. Ako muškarac ne želi dalju vezu sa vama, na vama je samo da prihvatite. Nastavite dalje. Ne tražite skriveno značenje u onome što je rekao. I ne tražite razloge – beskorisno je.
Objasnite sebi da je sve u redu. Nemojte se plašiti ako ste napušteni, poslije svake ljubavi dođe nova. Dozvolite sebi da otpustite bol koji se zadržava. Ako mu više niste potrebni, ne tražite razlog u sebi. Ovo je njegova odluka, zasnovana na njegovom vlastitom uvjerenju.
Nema nikakve veze s vašom vrijednošću i kako vas drugi vide. Ako vas osoba odbije, onda mu više niste potrebni. Ali to ne znači da vas odbija cijeli svijet ili da nikome više nećete valjati. Sve je u redu s vama. On je taj koji želi nešto drugačije.
Sjetite se da ste bili živi i prije tog čovjeka, možete i nastaviti bez njega. Cijenite sebe dovoljno da prestanete birati nekoga ko ne bira vas zauzvrat. Možda vam je ego duboko povrijeđen i možda se osjećate kao potpuna budala, ali slomljeno srce ne prestaje da želi da ga predomisli.
Njega je najteže ućutkati, ali morate. Vratite kontrolu nad sobom. Sačuvajte svoje dostojanstvo i prihvatite gubitak tog čovjeka. Pustite ga da živi sa svojom odlukom i da ide kroz život bez vas. Dozvolite sebi da plačete koliko god vam je potrebno.
Zatim se fokusirajte na sebe. Ako on misli da ne odgovarate za njega, onda vam definitivno ne treba, i to je sasvim dovoljno da se tome stane na kraj. Ako mu više ne trebate, pokušajte ponovo pronaći sebe – onu verziju sebe koja nije definisana kroz druge ljude. Verzija sebe koja će biti srećna bez ikoga. Otvorite vrata za nekoga ko vas možda već dugo čeka…

Leave a Reply

Your email address will not be published.