Najsretnije su one žene koje nastavljaju ići naprijed čak i kad nemaju jedan razlog za to

Najsretnije žene i djevojke nemaju uvijek najveći osmijeh na licu. Njihova sreća se nalazi skrivena u njima.

Najsretnije djevojke nisu uvijek sretne. I one imaju trenutke kada se zatvore u kupatilo i plaču u očaju. Imaju trenutke kada se osjećaju uplašeno, iznervirano, preopterećeno i izgubljeno. Ipak, one ostaju sretne djevojke bez obzira na sve.

Poenta je u tome da ne tuguju predugo. Ne dopuštaju da njihova patnja ukrade radost i sreću. Ne prave od sebe žrtvu. Čak i kad padnu, vrlo brzo se dižu i nastavljaju naprijed. Postižu svoje ciljeve. Ne odustaju. Najsretnije djevojke su one koje nikada ne gube vjeru u sebe.

 

Izgubiće često vjeru u ljubav i u druge ljude, razočaraće same sebe ali nikada izgubiti vjeru. One su sigurne da će prije ili kasnije uspjeti u svojim namjerama ili planovima, čak i ako im za to trebaju sedmice, mjeseci, godine ili decenije.
Naravno, ponekad sumnjaju u svoju snagu, ali ne dopuštaju da ih te misli zaustave. Ne boje se izaći iz svoje zone udobnosti. Izazivaju same sebe i iznenađuju. Najsretnije djevojke nikada ne očekuju da ih neko drugi usreći. Ne treba im potvrda sredine u kojoj se nalaze.

 

Ne traže pažnju. Ne pokušavaju nikoga zadiviti. Sve rade za sebe. One grade svoj život. Najsretnije djevojke nastavljaju ići naprijed jer odustajanje nije opcija. Niko i ništa ih neće natjerati da odustanu od svojih snova i onoga što su zamislile.

Najsretnije djevojke nastavljaju hodati čak i kad im je srce slomljeno. One znaju da čak i kad te drugi napuste – život se nastavlja. Najsretnije djevojke su one koje nastavljaju hodati i ići naprijed čak i kad nemaju jedan jedini razlog za to!

Izvor: www.pult24.info

Leave a Reply

Your email address will not be published.