Muškost pokazuješ tako što ostaješ vijeran jednoj ženi: Pismo predsjednika svom sinu

1971. godine tadašnji guverner Kalifornije Ronald Regan nije mogao da prisustvuje vjenčanju svog usvojenog sina pa mu je poslao pismo koje je osvanulo na internetu i oduševilo mnoge ljude.

“Dragi Majk, Vjerovatno si se naslušao šala o “nesrećno oženjenim” muškarcima, ali sada ću ti reći nešto što još nisi čuo. Evo malo drugačije perspektive: ulaziš u najvažniji i najznačajniji odnos koji postoji u ljudskom životu. Taj odnos može da bude tačno onakav kakav vas dvoje želite.

Istina je da negdje u dubini duše, čak i bez pronalaska tragova ruža na okovratniku košulje i bez hvatanja muža u nesigurnom objašnjenju o tome gdje je bio do tri sata ujutru, supruga uvijek zna – i sa tim saznanjem nestaje sva magija u vezi.
Mnogi muškarci koji gunđaju o besmislenosti braka sami su krivi za uništavanje veze, više nego njihove supruge. Postoji stari zakon fizke koji kaže da ne možeš potrošiti više nego što si zaradio. Ako se nisi potrudio, brak ne može biti dobar.
Dopusti mi da ti objasnim koliko je divno provesti život sa jednom ženom i biti joj vijeran. Na taj način dokazuješ svoju muškost. Potrebno je mnogo toga kako bi čovjek ostao privlačan sopstvenoj ženi. Ona ga je čula kako hrče, gledala neobrijanog, pazila kad je bolestan, prala prljav veš…
Ako istinski volite svoju ženu, nikad je nećete natjerati da se ponižava. Isto tako, ne želiš da se druge žene podsmijavaju tvojoj ženi, jer znaju da si je izdao, prevario, zanemario (makar to bilo i kratkotrajno). Majk, ti znaš bolje od većine ljudi šta je to nesrećan dom i šta može da učini ljudima.
Sada imaš priliku da to ispraviš. Za čovjeka nema veće sreće od toga da na kraju dana priđe pragu svog doma i zna da ga tamo čeka neko ko osluškuje sa radošću zvuke njegovih koraka… S ljubavlju, Tata.” PS. Nikada nećete imati problema ako barem jednom dnevno jedno drugom kažete “volim te”.”

Izvor: www.pult24.info

Leave a Reply

Your email address will not be published.