Muškarcu ne treba žena koja ne bi mogla živjeti bez njega – 5 stvari koje dolaze ispred ljubavi

Ljubav se ne mjeri time koliko ste za nekim ludi ili koliko ste izgubljeni bez te osobe. To više liči na opsesiju nego na ljubav.
Prije nego što započnete vezu sa bilo kojim muškarcem trebali bi uveliko biti u stabilnoj vezi sami sa sobom. Niko ne želi progonitelja koji ne može živjeti bez nekoga. Muškarci bježe od takvih žena brzinom svjetlosti, i to je činjenica.
Nije normalno da razmišljate na taj način da niste sposobni nastaviti život bez druge osobe. Jedina osoba bez koje vam nema života dalje ste samo vi. Sve ostalo je prolazno… sva ljubav, sva obećanja, svi planovi… Rastanak nije došao preko noći, on je obično posljednja kap ogromnog okeana.
Morate shvatiti zašto je odjednom druga osoba postala toliko potrebna i važna da ste spremni sebe poniziti i izgubiti sebe zbog te osobe. Otkud vam ideja da nekoga drugoga vrijednujete više nego same same? To se obično dešava jer ste se previše oslanjali na druge ljude.
Možda jednostavno niste sposobni da budete dovoljno odrasli, nezavisni ili da se ponašate kao da imate sve u svojim rukama. Posvetite svoje vrijeme svom punom potencijalu. Odgajajte u sebi odraslu osobu koja je sposobna da razumije život i samoću.
Muškarcima ne treba žena za koju misle da ne bi mogla nastaviti dalje bez njih. Mnogi takve žene smatraju teretom. Ali da, postoje i oni koji žele takve žene pored sebe, a to su narcisi i manipulatori sa kojima veza može biti prava noćna mora.
Ispred ljubavi uvijek moraju doći sljedeće stvari: 1. Samopoštovanje. 2. Samopouzdanje. 3. Ljubav prema sebi. 4. Želja za napretkom. 5. Nježnost prema sebi. Tek kad ove stvari stavite ispred svih ostalih tada ćete moći živjeti ispunjen život.
Ni u kojem slučaju nije dobro živjeti život na taj način da nekoga stavljate ispred sebe, misleći da je neko bitniji od vas i da bez nekog ne želite nastaviti život. Život je igra početka i kraja. Kao što smo svi imali početak, imaćemo i kraj. Svi mi. To je jedina činjenična istina koju moramo prihvatiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.