Mnoge žene su kao vino, što starije to bolje – 8 razloga zašto postaju ljepše sa godinama

Sa trideset godina nisam se osjećala ništa bolje nego u svojim dvadesetima. Osjećala sam zapravo da je moj život jedan potpuni nered.

Ali sada kada imam četrdeset i kad mao bolje razmislim, razumijem zašto neki ljudi kažu da žene sa godinama postaju bolje i ljepše. Ovo se uopšte ne odnosi na fizički izgled žene i na njenu fizičku ljepotu. Govorim o onoj unutrašnjoj ljepoti, samopouzdanju i sposobnosti da razumiju druge.

Kada pogledam svoju majku, svoje tetke i sestre, vidim žene koje su bolje nego što su ikad bile i u čijem životu nema mjesta za gluposti. Mnoge od njih danas imaju više energije i samopouzdanja nego kada su bile mlade, a za to postoji nekoliko opravdanih razloga.
1. Naučile su ugoditi sebi; Kada žena dođe u određene godine ona nauči da ugodi sebi. Ona ne čeka da joj neko kupi njeno omiljeno cvijeće već ga sama sebi kupi. Ako želi nešto da uradi, ona će to uraditi i neće čekati da neko drugi pomoći u tome.
2. Pronađu svoj stil; Do sada je imala dovoljno vremena da shvati šta joj odgovara i u čemu se osjeća najbolje. Isprobala je razne stilove, eksperimentisala dok nije našla ono najbolje za sebe. 3. Kaže ono što misli; Ona više nema vremena za gluposti i poigravanja, ona će otvoreno reći šta misli i nije je briga kako će drugi reagovati.
Ona će se takođe truditi da se okruži ljudima koji su joj slični i koji dijele njeno mišljenje. 4. Ne boji se kršiti pravila; Pravila su stvorena da se krše i ona to zna. Spremna je prekršiti svako pravilo ako će joj to donijeti nešto dobro, ali će ipak paziti da nekoga time ne povrijedi.
5. Naučila je ignorisati ljude; Kada je bila mlada bilo joj je važno da bude prihvaćena i voljena, ali sa godinama je shvatila kako nikoga ne možete natjerati da vas voli. Naučila je da cijeni sebe i svoje vrijeme i da ignoriše ljude koji nisu vrijedni njenog vremena i pažnje.
6. Više se ne izvinjava; Žene se često izvinjavaju i to bez potrebe. Sa godinama je shvatila da nikome ne treba ni za šta da se izvinjava. 7. Ne shvata stvari previše lično; Žena sa godinama shvati da neke stvari ne treba shvatati lično, naročito ne one stvari koje je se ne tiču.
8. Pozitivnija je; Ona tek sada shvata kako svijet funkcioniše i da ćete dobiti onoliko koliko date. Ona svojim pozitivnim stavom nadahnjuje i inspiriše. Sa godinama žene postaju bolje i ljepše jer su uspjele napraviti neke greške i iz njih su nešto i naučile.

Izvor: www.pult24.info

Leave a Reply

Your email address will not be published.