Kako sam saznala da me vara – Ona sa kojom me je varao je bila ona o kojoj je najružnije pričao

Nekada, muškarci najružnije pričaju baš o onoj ženi sa kojom bi željeli biti. Imajte to na umu uvijek.

Znate kako smo kao djeca u osnovnoj školi često se pravdali da nismo zaljubljeni u nekoga u koga jesmo. Dječaci koji su bili zaljubljeni u moje prijateljice su to drčno poricali, i pritome uvijek imali poneku ružnu riječ baš za onu koja im se dopada.
“Ne ona mi se uopšte ne dopada, kako se samo ružno smije.” ili neka slična izjava. Nažalost, neki muškarci nisu daleko makeli od te faze i takvog mentalnog sklopa pa i dalje u budućnosti pričaju ružno o ženama koje im se dopadaju.

 

Zbog ovog shvatanja uspjela sam uhvatiti u preljubi svog dečka koji se vješto prikrivao. Kada smo započeli vezu već od samog starta nisu mu se dopadale moje prijateljice. Nije mu smetalo da se viđam sa njima, ali ipak nije odobravao da idem u noćne izlaske jer ih je smatrao kao “dame niskog morala”.
Nije bio daleko od istine, moje drugarice su zaista voljele da izlaze do kasno i idu iz veze u vezu. Nikada nije htio da bude kraj njih niti da izađe sa nama. Uvijek je imao dosta toga lošeg da kaže za svaku. Jedna je ovakva, druga je onakva.

 

Jedna se previše jeftino oblači, druga se previše jeftino šminka, treća ima previše jeftine cipele. Sve do onog trenutka kada sam se zapitala – da ga ne zanimaju ne bi ih toliko komentarisao zar ne? Zašto bi čovjek kojeg neko apsolutno ne zanima konstantno pričao o toj osobi?
Odlučila sam da potajmo ispitam da li ima nešto sa jednom od njih. Postavila sam nekoliko klopki i imala šta i saznati. Sa sve tri moje drugarice je imao tajnu aferu i nijedna nije znala za ovu drugu. Svima im je obećavao da će me ostaviti i započeti vezu sa njima kada dođe pravo vrijeme.
I što je najgore – Njima je pričao loše o meni! Ha ha ha… Pričao je svašta loše o meni a nakon raskida je molio da se pomirimo objašnjavajući da sam jedina žena koju je najviše volio, na šta sam ga pitala: “Zašto si im onda pričao toliko loše o meni?” A on je rekao – “Htio sam da opravdam ono loše što sam činio”.

I to vam je tako moje dame. Kako bi muškarac opravdao svoja nedjela obično će okriviti drugu osobu kako bi njemu bilo lakše ili kako bi umanjio veličinu onoga što čini.

Izvor: www.pult24.info

Leave a Reply

Your email address will not be published.