Kako pričamo o bivšima to govori o nama: Pažljivo sa ženom koja priča loše o bivšem mužu

Kako pričamo o bivšima ljubavima to dosta govori o nama samima i o našim ličnostima.

1. Nikada nisam voljela svog bivšeg muža: Budimo iskreni, žena se neće udati za muškarca prema kojem nema apsolutno nikakvih osjećaja. Izuzetak su sklopljeni brakovi iz koristi, papira i slično. Ako je žena svojevoljno ušla u brak sa muškarcem to znači da je osjećala bar nešto prema njemu.

Ako žena kaže da nije voljela svog bivšeg muža, onda ili laže, ili je vrlo čudna žena koja je iz nepoznatog razloga živjela sa osobom koja joj ne odgovara. I što je najgore od svega, takve osobe same sebe ubijede da je laž istina. Budite oprezni sa takvima, jer je to pokazatelj nestabilnosti.

 

2. I moj bivši muž je tako… Ako žena i dalje u svom razgovoru stalno spominje bivšeg ili često kaže „I moj bivši muž je tako“ ili „ja sam sa svojim bivšim mužem to i to…“ to bi moglo značiti da i dalje gaji velika osjećanja prema njemu.
3. Svi muškarci su isti. „Baš kao i moj bivši muž, svi ste tako lijeni, sebični, nezainteresovani za brak“… Žena koja izgovara ovakve izjave pokazuje da je već generalizovala sve muškarce i sve strpala u isti koš. Sa njom će biti teško izgraditi ikakvu vezu.

 

4. Priče o avanturama u braku: Zvuči smiješno i čudno, ali postoje žene koje opušteno i bez ustručavanja govore o tome kako su, u braku, provodile vrijeme s drugim muškarcima. Još smiješnije (i tužnije) je to što za to krive svoje muževe.
“Provodio je mnogo vremena na poslu, a ja sam htjela da se osjećam kao žena!” ili “Nismo pronašli zajednički jezik pa sam ga ja pronašla sa drugim muškarcem.” Takve žene će vjerovatno i u budućnosti na svakoj bračnoj prepreci utjehu potražiti kod druge osobe.
Izvor: www.pult24.info

Leave a Reply

Your email address will not be published.