Biti majka je puno radno vrijeme koji se plaća ljubavlju – Inspirativni citati o roditeljstvu

Biti roditelj nije nešto na šta čovjek može biti spreman, roditelj se postaje zajedno sa djetetom, čak i kada misliš da nemaš pojma kako roditelji pravilno postupaju.

Donosimo vam neke od najinspirativnijih citata o roditeljstvu: “Tata mora pokazati nevjerovatnu količinu poštovanja, humora i prijateljstva prema mami kako bi djeca shvatila da su njihovi roditelji zabavni, da rade stvari zajedno i da su najbolji prijatelji. Djeca uče na primjeru.

Ako ja poštujem mamu, i on će poštovati mamu. ” – Tim Allen. “Ako postoji nešto što želimo promijeniti kod djeteta, trebamo prvo vidjeti je li to nešto što bi možda bolje trebalo promijeniti u nama samima“ – Karl Gustav Jang. “Afirmativne riječi mame i tate su poput prekidača za svjetlo.

 

Izgovorite ih u pravom trenutku djetetovog života i osvijetlićete im čitav niz mogućnosti.” – Gary Smalley. “Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi“- Paulo Koeljo.
“Ljepota majčinstva nije u svježe popeglanim majicama i nasmijanim fotografijama koje pokazujemo svijetu. Ljepota majčinstva je u naborima našeg života, grimasama i grčevima, trenucima kada moramo stisnuti zube a kada bismo najradije lupali i vrištali, zahtijevajući bolje od drugih ali i od sebe.” – Robyn Passante.

 

 “Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav.” – Mildred B. Vermont. “Niko nikada nije sasvim spreman na roditeljstvo. Svi su uvijek uhvaćeni nespremni. Roditeljstvo bira vas.

A onda otvoriš oči, pogledaš šta imaš, kažeš “O, Bože”, i spoznaš da je u moru osjetljivih stvari koje su ikada postojale, upravo roditeljstvo ono što ne smiješ ispustiti. To nije pitanje izbora. ” – Marisa de los Santos.

Izvor: www.pult24.info

Leave a Reply

Your email address will not be published.