Kurje oko je zapravo zadebljali dio kože na stopalima koji se stvara kao posljedica pojačanog trenja i pritiska na tom dijelu stopala. Može biti jako bolno. Prirodan lijek za kurje oko nalazi se u skoro svakoj balkanskoj kući- u pitanju je biljka čuvarkuća.

Svako ko ima kurje oko, zna koliko je hod sa ovom izraslinom na stopalama težak. Svaki korak često pojačava bolnu reakciju.

VARKA PRED KLJUČNU BITKU? Stigla neočekivana izjava ukrajinskog predsjednika dok se LOME KOPLJA oko Bahmuta
Read more
A sve što treba da uradite, kako biste pomogli sebi je sljedeće: uzmite listić čuvarkuće i skinite njegovu kožicu. Stavite list na kurje oko i to njegovu očišćenu stranu. Preko biljke stavite flaster i ostavite da odstoji cijeli dan, uveče na stopalo stavite novi list i novi flaster.

Čuvarkuća

Isti postpak treba ponavljati tri do četiri dana. Nakon tog perioda bol se značajno smanjuje, a u pojedinim slučajevima dešava se i da kurje oko potpuno nestane sa noge. Nekim osobama je pomoglo i za dva dana.

Ova metoda je i veoma pristupačna budući da se čuvarkuća može lako nabaviti. To što je prirodno sredstvo jeste njegov veliki plus.

Ako već niste, lajkujte i pratite našu FB stranic