NEMOJTE BACATI KORU LIMUNA: Donosimo vam 6 odličnih načina kako da je iskoristite u domaćinstvu

Vjerovatno i vi, kao i veliki broj ljudi, uvijek bacate limunovu koru nakon što iskoristite sadržaj limuna. Međutim, limunova kora zaista može da nam posluži na mnogo načina.

Osim toga što je limun prepun vitamina C i samim tim je dobar za zdravlje, njegovu koru možete iskoristiti u još neke svrhe, a ovo su neke od njih.

Uklanja neprijatne mirise

Kora od limuna uklanja većinu neprijatnih mirisa. Jedan od načina na koji možete da je upotrijebite, jeste da je stavite na dno kante za smeće kako bi upila neprijatan miris iz nje.

Očistite mikrotalasnu

U činiju sa vodom stavite koru od limuna pa je stavite u mikrotalasnu. Uključite na najjaču temperaturu i grijte oko pet minuta.

Na ovaj način uklonićete neprijatne mirise iz mikrotalasne, ali i bakterije i prljavštinu koja se nataložila u njoj.

Otjerajte mrave

Limun sadrži u sebi prirodnu aromu koja je odbojna mravima, pa je ovo dobar način da ih se riješite ukoliko vam stvaraju probleme. Dovoljno je da stavite limunovu koru na “kritična mjesta” i mravi se više neće pojavljivati.

Osvježite frižider

Isto kao i kad je u pitanju mikrotalasna, frižider možete očistiti na isti način. Stavite nekoliko limunovih kora u frižider i nestaće svi neprijatni mirisi.

Čišćenje kože

Korom od limuna očistite lice ako imate problem sa aknama ili kožom koja se brzo masti. Na ovaj način regulisaćete lučenje sebuma, smanjićete fleke i ujednačiti ten.

Izbjeljivanje zuba

Sadržaj kiseline u kori limuna može vam pomoći da eliminišete mrlje na zubima. Zube trljajte unutrašnjim, bijelim dijelom kore limuna nekoliko minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom. Tretman ponavljajte s vremena na vrijeme.

Izvor: objektiv.rs

Ako već niste, lajkujte i pratite našu FB stranic