Ako imate gastritis, bolove u želucu ili nadimanje – napravite moćan prirodni lijek od čuvarkuće.Tegobe u želucu ometaju nas u svakodnevnom funkcionisanju i mogu uzrokovati razne zdravstvene probleme, ali u prirodi se krije univerzalni lijek koji obnavlja sluznicu želuca i vraća prijatan osjećaj u stomaku.

Heliko bakterija je vrsta bakterije koja izaziva hronični gastritis i čir na želucu i dvanaestopalačnom crijevu. Istraživanja pokazuju da 90 posto ljudi sa čirom na želucu ima pozitivan nalaz na heliko bakteriju.

Ova vrsta bakterije najčešće se javlja kao posljedica nedovoljne higijene ruku, a može se prenijeti i preko hrane, pića, pribora za jelo i pljuvačke. Pacijenti koji pate od heliko bakterije najčešće nemaju jasne simptome ili simptome prepisuju drugim ili prolaznim tegobama. Simptomi su mučnina, nadimanje, povraćanje, podrigivanje i gorušica, osećaj “praznog želuca” između obroka, povraćanje ili nagon ka povraćanju, bolovi u stomaku i neprijatan zadah.

Predstavljamo vam dva recepta za prirodni lijek od čuvarkuće:Čaj od čuvarkuće protiv heliko bakterije.Uberite 10 g listova čuvarkuće (oko 3, 4 lista) i stavite u 250 ml vode. Zagrijte do ključanja, a zatim procijedite i popijte na prazan stomak. Čaj se pije 21 dan ujutru na prazan želudac i ima vrlo prijatan i blag ukus.

Med sa čuvarkućom:U blenderu sameljite 300 g listova čuvarkuće i pomiješajte sa 3 kašike meda. Smjesu stavite u teglicu i uzimajte svakog jutra. Ovaj lijek treba tri puta da napravite kako bi rezultati bili efikasni.Terapiju sa čuvarkućom možete iznova ponoviti, ali se prije upotrebe konsultujte sa stručnjakom.

AKTUELNO  Bočicu kantariona uvek treba imati u kući: S razlogom ga zovu Bogorodičina trava,LIJEČI SVE!

Izvor: lovesensa

Ako već niste, lajkujte i pratite našu FB stranic