Jedan od najmoćnijih lekova ne samo da će vam popraviti pamćenje za neverovtanih 80 posto, već ćete pri tome otopiti masne naslage s kojima se godinama borite. Ključni sastojak je ren koji je bogat vitaminom C, kalijumom, vitaminima B1, B2 i B6, kao i gvožđem, magnezijom i fosforom.

Zdravstvene prednosti rena:

1. Beli koren rena prirodni je podizač otpornosti organizma. Sadrži vitamin C, kalijum, kalcijum, magnezijum i fosfor, kao i vitamine iz B grupe, te se smatra zaštitnikom od prehlada i drugih sezonskih bolesti.

2. Svoju ljutinu zahvaljuje materiji glikozid sinigrin koja otvara sinuse prilikom konzumacije, dok će inhalacija ovim korenom pomoći i pri ublažavanju raznih drugih disajnih problema.

3. Prirodni antibiotik i prirodni konzervans nadimci su koji krase ren, jer dokazano sprečava razmnožavanje bakterija.

4. Odlična je namirnica ako želite da uradite detoks, jer podstiče čišćenje jetre, kao i izbacivanje štetnih materija iz organizma.

5. Ovo ljutkasto povrće olakšava i stabilizuje probavu i podstiče rad creva, posebno ako ga konzumirate uz masne i slane namirnice poput prazničnih pečenja.

6. Obloge od narendanog rena smanjiće ukočenost mišića tela, reumatsku bol i odagnati glavobolju (ako oblogu postavite na teme u trajanju od par minuta).

7. Ren je i čuvar srca koji podstiče cirkulaciju i deluje reventivno kod kardiovaskularnih bolesti.

AKTUELNO  Osho: Da bi ozdravila, ljudskoj duši je potrebna ljubav. Zagrljaj je najveća moguća terapija

 

Oprez

Aktivne materije u renu mogu da izazovu povraćanje i dijareju ako se konzumira u velikim količinama – posebno ako pripremate tinkture od svežeg korena s više od 80 ml soka. Ren se najčešće renda svež ili poslužuje u kockicama, jer kuvanjem gubi većinu svojih lekovitih svojstava.

Sastojci:

125 grama rena, 4 limuna, 3 kašike meda, 2 kašike cimeta i komadić đumbira (oko 2 centimetra)

Priprema:

U blenderu ispasirajte ren i đumbir. Iscedite sok iz limuna, dodajte u blender, dobro izmešajte pa dodajte cimet i med. Dobro povezanu smesu stavite u staklenu posudu. Dva puta dnevno uzimajte po jednu kašiku smese pre obroka, a ako vežbate, pre treninga. Praktikujte ovo tri nedelje i nećete se pokajati kad vidite fenomenalne rezultate.

Izvor: stil.kurir.rs

Ako već niste, lajkujte i pratite našu FB stranic