Evo kako možete da primenite ren za sinuse i respiratorni trakt. Koren rena se bere u kasnu jesen kada listove ubije mraz. Možete da kupite svež koren rena na tržištu tokom ove sezone. Izaberite svež, kameno-tvrd koren koji je lišen izdanaka, plesni ili mekih mesta.

Izbegavajte zeleno-obojen koren rena, budući da je on veoma gorak. Osim toga, izbegavajte prezreo, stari i veći koren rena, jer on ima tendenciju da bude previše vlaknast i na taj način, lošeg je ukusa.

Kod kuće, čuvajte ren u papirnoj kesi i stavite ga u frižider gde će se održati narednih 6-9 meseci. Komercijalno pripremljeni proizvodi od rena mogu biti lako dostupni u prodavnicama širom cele godine.

Uvek treba da koristite ren u svežem stanju; ako je narendan i stoji predugo, on će izgubiti svoju moć. Možete, međutim, da narendate ren i da ga pomešate sa jabukovim sirćetom, te čuvajte ovo u dobro zatvorenoj posudi u frižideru. Ovaj preparat će trajati beskonačno! Uvek koristite ren sirov, budući da kuvanjem gubi lekovito dejstvo i svoj ukus.

Ren za sinuse

Poznato je da je ren za sinuse jedan od najboljih prirodnih lekova. Infekcija sinusa se javlja usled nagomilavanja sekreta u sinusima, što stvara prijatno okruženje za rast i razvoj loših bakterija, a ovo stanje može da bude prilično bolno.

Isparljiva jedinjenja koja su prisutna u renu sprečavaju ovu akumulaciju razređivanjem stare sluzi. Dakle, ako ste skloni sinusnim i infekcijama gornjih disajnih puteva, možete uzeti pola kašičice sosa od rena ujutru i u podne i najmanje 10 minuta nakon upotrebe nemojte unositi hranu ili pića.

AKTUELNO  RECEPT OD SIROVE CVEKLE POMOĆU KOJEG ĆETE OČISTITI JETRU KAO USISIVAČEM! DETOKSIKUJE TELO ZA KRATKO VRIJEME!

Ovo će odmah očistiti sinuse. Ren takođe ublažava simptome gripa, prehlade i zagušenja. Sitno mlevena pasta od rena može da se nanese preko grudi da izleči zagušenja. Osim ovoga, možete i da zagrejete narendani ren, pa da se inhalirate ovim isparenjima od 5-10 minuta.

Ren za bronhitis

Ren se preporučuje u lečenju hroničnog bronhitisa i respiratornih bolesti, jer ima snažno antiseptičko i dejstvo za iskašljavanje, a takođe širi bronhije.

Kako se koristi ren za bronhitis?

Izrendajte koren rena i dodajte četiri kašičice meda u ovo. Nakon 30 minuta, stisnite sok dobro i kuvati ovo sa deset kašika vode. Nakon što je smeša kuvana, procedite je, ostavite da se ohladi, a zatim je pomešajte sa sirovim sirupom. Uzmite tri kašike ovog leka dnevno.

Ren protiv kašlja

Da koristite ren protiv kašlja, uzimajte 1 kašičicu narendanog rena pomešanog sa kašičicom meda svako jutro na prazan želudac, tokom perioda od 30 dana.

Ren protiv bolesti pluća

Prelijte 10 g narendanog korena rena sa 200 ml ključale vode, te ostavite da odstoji nekoliko minuta, zatim procedite i pijte 2-3 puta dnevno u malim šoljicama. Ovaj čaj od rena je odličan za čišćenje pluća.

Ren protiv astme

Skuvajte 4 kašike rendanog rena sa šoljom jabukovog sirćeta, pa kada se ren razmekša, procedite ga i dobijenoj količini dodajte istu količinu meda. Kuvajte ovu smesu lagano da se zgusne, pa sačekajte ohladi. Dobijeni preparat treba uzimati ujutru i uveče.

Izvor: prirodanadar.rs

Ako već niste, lajkujte i pratite našu FB stranic