Trik uz koji će palačinke biti mekane, vazušaste i ukusne. Kuhari tvrde da je u smjesu potrebno dodati samo 1 sastojak. Palačinke su omiljena poslastica. Gotovo da ne postoji osoba koja ih ne voli. Dobra stvar je što se brzo spremaju, ne iziskuju mnogo namirnica, te u svakom trenutku mogu da se pripreme.

Postoji mnoštvo načina i recepata za palačinke, dok svaka domaćica ima neke svoje trikove, koji čine da palačinke budu mekane i ukusne. Postoji jedan trik, za koji domaćice tvrde da provjereno uspjeva te da će palačinke učiniti nikad boljim. Riječ je o pivu. Naime, potrebno je u smjesu dodati malo piva. Pivo će pojačati efekat praška za pecivo u smjesi, te doprineti da se palačinke malo podignu tokom pečenja. Palačinke će iznutra ostati meke i pahuljaste.

Caka je u tome što pivo stvara ugljen dioksid i tako deluje kao prirodno sredstvo za dizanje, dok testo čini rastresitim i izrazito finim. Takvo tijesto naprosto se topi u ustima. Količinu piva treba prilagoditi količini smese. Najbolje je da taj odnos bude 50:50. Na primer, ukoliko stavljate 1 čašu mlijeka, bilo bi poželjno staviti i 1 čašu piva.

novi.ba

AKTUELNO  LJUTA HRANA I GAĆE NEMAJU VEZE SA HEMOROIDIMA: Hirurg objasnio zašto nastaje bolni problem, ovo sigurno niste znali

Ako već niste, lajkujte i pratite našu FB stranic