Tajne ljepote kojima se koriste bogati i slavni danas su dostupne i običnim smrtnicima, naravno ako imaju podeblji bankovni račun.

Elizabeth Gibaud, nutricionistica i homeopatkinja u londonskoj klinici Hale, već jednim pogledom na lice može vam reći od čega patite, čega vam nedostaje, a čega imate previše u organizmu.

Kod nje na savjetovanje redovno dolaze Nicole Kidman, Kyle Minogue, Halle Berry…

Postoje univerzalni znakovi na našem licu, koji upozoravaju da s vama nešto nije u redu – kaže Gibaud. Ona je dala i objašnjenja:

– Ako imate proširene pore na licu, u vašem se organizmu nakuplja previše kiseline i neophodno je promijeniti način ishrane.

– Ako imate vodoravne linije na čelu, vrlo je vjerovatno da jetra ne radi kako bi trebala, a otečene i podbuhle oči signal su da vam probava, tačnije debelo crijevo, ne radi.

– Prištići oko brade, izvan PMS-a, znak su problema s reproduktivnim organima i/ili hormonima, a otečena čeljust upućuje na probleme u radu bubrega.

– Ako vam je, pak, koža u posljednje vrijeme poprimila neku drugu nijansu, npr. tamnija je nego inače, to je siguran znak da ste pod velikim stresom, ali i da vam nedostaje minerala i vitamina.

Sve to lako ćete promijeniti uzimanjem nadomjestaka i većih količina zdrave hrane.

Izvor: aura

Ako već niste, lajkujte i pratite našu FB stranic