ČUVENA DOKTORICA OTKRIVA: Radite ovo svaki dan i izliječite se od svake bolesti!

Dr. Slađana Velkov je rođena u Skoplju, a odrasla je u Srbiji. Studirala je medicinu u Nišu i Skoplju, gdje je i diplomirala. Radila je za Ujedinjene nacije u Makedoniji, kao doktor opšte prakse u Hitnoj pomoći u Vranju i u Kuvajtu kao doktor i menadžer za razvoj medicine.

Posljednjih godina bavi se besplatnim obrazovanjem o samoizlječenju pravilnom ishranom i načinom života. Održala je preko stotinu predavanja, radio i TV gostovanja u Saudijskoj Arabiji, Indiji, Srbiji, Makedoniji, Kuvajtu, Španiji, Bugarskoj i Australiji.

 

Veliki je zagovornik prevencije bolesti u vidu zdravog načina života i higijene. Ona tvrdi da ovi savjeti za zdrav način života pomažu kod svih bolesti, a da je poštovanje svakog od njih od velike važnosti za kompletno izliječenje.

– Pijte čistu vodu bez fluorida ili filtrirajte vodu iz česme povratnom osmozom, ako ste u mogućnosti. Najbolja je prirodna, izvorska neflaširana voda. Ostavite vodu na suncu nekoliko sati u prozirnim, bezbojnim, staklenim bocama da bi upila sunčevu energiju. Ne ostavljajte je noću napolju.

– Budite fizički aktivni na svježem zraku svakog dana. To je jedna od najboljih metoda detoksikacije.

– Dišite duboko na svježem zraku najmanje 20 minuta ujutro i uveče.

– Spavajte između 10 uveče i 2 ujutro, zato što tada naše tijelo luči ljekovite hormone.

– Izbjegavajte komercijalne kozmetičke preparate, zamijenite ih prirodnim.

– Ishranu bazirajte na sirovom voću, povrću i žitaricama, bez životinjskih proizvoda.

– Izbjegavajte dijetalne proizvode koji sadrže vještačke zaslađivače.

– Izbjegavajte alkohol, cigarete, kafu, crni čaj, žvakaće gume, hranu ili pića iz konzervi.

– Budite pozitivni, imajte osmijeh uvijek na licu, to će pospješiti lučenje ljekovitih hormona.

– Ne razmišljajte i ne govorite negativno o sebi ili drugima, jer vaša podsvijest prati vaše misli. Ponašajte se kao da ste zdravi.

– Kada oprostimo, oslobađamo se mržnje i ljutnje koji utiču na lučenje negativnih hormona i oštećuju naše zdravlje. Opraštajući drugima, mi pomažemo sebi.

Ova doktorica smatra da je idealna ishrana potpuno sirova biljna hrana.

“Možete jesti voće i povrće, male količine prethodno potopljenih badema ili oraha. Poželjne su i 2 kašike lanenog ulja dnevno ili 2 kašike svježe samljevenog lanenog sjemena”, smatra Velkov.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu. Vaše malo nama znači mnogo!